Danilo Kocić, novinar: Pobednik konkursa “Drugačije od drugih”

Loading

LESKOVAC. – Jedanaesti medijski konkurs Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) „Drugačije od drugih“ o praksi u lokalnoj samoupravi za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, organizovan je u okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou, koji finansira Vlada Švedske.

Teme ovogodišnjeg konkursa bile su: životna sredina, lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa i rodna ravnopravnost, kao i posebna tema uvedena ove godine, a koja se odnosi na praćenje aktivnosti i uticaja SKGO na lokalne samouprave u Srbiji.

U konkurenciji za nagrade bila su 44 priloga, a odluku o sedam najboljih doneo je stručni žiri u sastavu: Lana Gedošević, Livia Vranić Varadi, Olivera Petrović Stojančić, Hana Salihagić, Vladan Samardžić, Srđan Bošković i Zoran Sekulić.

Prema oceni žirija, najbolje priloge pripremili su:

  • Ana Filipović Gogić (TV Pirot), prilog „Strategija Pirot – pametan grad“
  • Danilo Kocić (Media centar 016), prilog „Primer grada Leskovca – prioriteti u 2023. godini“
  • Marija Vukićević (TV Prva), prilog „Zdrava užina“
  • Branko Đurić (Radio televizija Srbije), prilog „Romanipen“
  • Sanja Đorđević (onlajn portal Storyteller), prilog „Parkovi spasavaju živote“
  • Bratislav Ilić (TV Prva), prilog „Sapuni od otpada od paprike“
  • Marija Miladinović Lisov (Radio televizija Srbije), prilog „Brza moda uzima ekološki danak“

Raspisivanjem ovog konkursa SKGO želi da istakne važnost i ulogu lokalnih vlasti u ovim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima. Želeli smo i da istaknemo važnost medijskog izveštavanja o ovim temama, podignemo svest građana ali i da pružimo podršku novinarima koji su se tokom godine bavili temama koje nisu uvek atraktivne.

NARODNA BIBLIOTEKA “DESANKA MAKSIMOVIĆ” – VLASOTINCE: DEO STVARALAŠTVA DANILA KOCIĆA

Autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima, a svečana dodela nagrada pobednicima medijskog konkursa biće organizovana krajem 29. novembra 2023. godine, na 51. skupštini SKGO.

Danilo Kocić – Vikipedija

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor