OŠ “Vuk Karadžić” – Tegošnica: Dobili novi informatički kabinet

Loading

-Значајно смо осавременили наставно образовни процес и радни простор, имамо интернет у свакој учионици, лап топове смо прикључили на телевизор и не користимо више пројекторе. Осећа се колико су деца заинтересованија и колико им је сада процесс рада занимљивији – каже директор Радован Петровић.

Његов заменик, иначе дугогодишњи директор, Ратко Илић додаје да је опрема дошла као “награда” за послове одржавања који су ове године предузети.

– Уз помоћ локалне самоуправе санирали смо кров на двема зградама, променили улазна врата, средили степениште и сређивали фасаду. На жалост деце има мање него раније, а услови су сада одлични – каже Илић.

Председник општине Зоран Тодоровић додаје да је образовање стуб сваког друштва и да где год да се школа налази деца треба да имају адекватне услове за рад и да примењују нове технологије.

-Све је мање деце у сеоским школама, на жалост. Места попут школе у Тегошници могу сутрадан да буду и места за боравак и стицање знања у природи. Локална самоуправа је акценат ставила на енергетску ефикасност  школских обејаката, али  је у плану да у наредних годину и по дана реновирамо све школе на територији општине, не само по питању енергетске ефикасности – рекао је председник власотиначке општине.

Основну школу у Тегошници тренутно похађа 24 ученика, а у истуреним одељењима у Јаковљеву, Јездинама и Горњем Ораху учи још њих осморо.

Ангажовањем школске, али и заједнице у целини и гласањем на Фејсбук страници Телекома Србија,  школа у Тегошници освојила је највише гласова у својој регији, али и највише гласова од свих 20 школа које су победници конкурса, односно добитници опреме – добила је 5.108 гласова. Пројекат „Стварамо знање“ компанија Телеком Србија реализује се уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: