Nebojša Arsić: Niko ne gleda na nacionalnost kada treba pomoći!

Loading

MEDVEĐA – Mađioničar Boško Brkljač svojim trikovima izmamio je osmehe na licima svih prisutnih. Pored dece prisutni su bili i roditelji dece, članovi udruženja “Srce za decu“. Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić je istakao da su deca sva ista i da su najveće bogatstvo koje imamo.

„Moje najiskrenije želje za sve vas jesu da imate svi prvo zdravlja, bolje uslove za život pa će i ostalo doći na svoje. U ovoj godini kroz druženja i održane razne manifestacije u koje su uključena i deca sa posebnim potrebama, videli smo da su naši građani jako otvoreni i spremni za inkluziju ove osetljive grupe, što je pokazatelj da smo složni i da dišemo kao jedno. Ponosan sam jer kada stanem pred svima vama, mogu da kažem da svi skupa činimo jednu zajednicu na kojoj bi se mogli ugledati i mnogo veće opštine i gradovi. Mi živimo u multinacionalnoj sredini, koja nije među razvijenim opštinama. Uprkos tome, niko od nas ne gleda da li je neko albanske, romske ili druge nacionalnosti kada treba pružiti ruku i pomoći u datom trenutku.  Opština Medveđa je za 2019. godinu opredelila znatno veći iznos za socijalna davanja, pa je sa 17 miliona koliko je bilo odvojeno u 2018. godini, taj iznos povećan na 25 miliona, kako bi više sredstava išlo za socijalne slučajeve i bolesnu decu. Zajednički stav je bio da sredstva koja su planirana za doček Nove godine na trgu opredelimo za osmehe dece, a to je nešto neprocenjivo“ – kazao je Arsić.

Nakon mađioničarske predstave za decu sa posebnim potrebama, mađioničar je svoj šaljivi repertoar i trikove predstavio u Kulturnom centru koji je bio prepun dece školskog uzrasta, a zatim i deci iz vrtića- prenela je agencija “Infocentarjuga”

    

    

(ICJ)

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: