Dnevni boravak “Duga”: Novogodišnji poklon – kompjuter

Loading

LESKOVAC – Skupštinski odbor za rodnu ravnopravnost poklonima je doprineo lepšem pretprazničnom raspoloženju dece iz ranjivih društvenih grupa. Umesto klasičnih novogodišnjih paketa, Dnevnom boravku „Duga“, koja okuplja osobe sa smetnjama u razvoju, poklonjen je kompjuter, javlja JUGpress.

„Mi kao društvo moramo se potruditi i pokazati osobama sa smetnjama u razvoju da su one ravnopravni članovi naše zajednice. I sama poseta izmami njihove osmehe i probudi osećaj pripadnosti i uverenje da neko brine o njima. Ovakva udruženja imaju punu podršku grada, a da bismo svet učinili boljim, moramo poštovati razlike, istovremeno negujući sličnosti među ljudima“, rekla je predsednica odbora Ljiljana Božuta.

Oprema vredna 50.000 dinara zameniće  dotrajalu tehniku i u znatnoj meri olakšati svakodnevni rad Dnevnog boravka „Duga“. Sekretar udruženja Aleksandra Jovanović zahvalila se u ime korisnika i njihovih roditelja na ovoj donaciji.

„Odboru za rodnu ravnopravnost je naš partner i prijatelj od samog osnivanja. Drago nam je on otvorio i pokrenuo priču o statusu žene u savremenom društvu, a posebno majki koje imaju decu sa posebnim potrebama. Kontinuiranim radom, kroz predloge i projekte, u poslednjih nekoliko godina, odbor je inicirao konkretne mere za unapređenje položaja ovih žena, a indirektno dece, pa i čitavih porodica. Nadam se da će narednih godina naša saradnja na tom planu biti još uspešnija, te da će odbor sarađivati i sa sličnim udruženjima.“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: