Sana Life: Zoran Todorović, predsednik o Vlasotincu

Loading

VLASOTINCE – Vlasotince je mesto sa preznatljivim duhom i dušom. Svi koji ovde dođu jednom, gotovo uvek se vrate i kažu da su poneli najlepše utiske iz naše varoši i da su ih gostoprimstvo ljudi i ljubaznost oduševili, reči su prvog čoveka ove opštine profesora Zorana Todorovića.

Koji je Vaš omiljeni deo Vlasotinca?

„Ja nisam odrastao pored Vlasine, ali me za nju vežu lepe uspomene, kao i  većinu žitelja Vlasotinca, pretpostavljam. Ako bi trebalo da se odlučim, onda je to stari most kod mlina koji danas ne postoji. U svakom slučaju,  ambijent pored reke.

Šta biste rado pokazali nekom turisti, a šta biste sakrili, odnosno čime baš i niste zadovoljni?

„Ceo kompleks pored reke između dva mosta je nešto što i samim Vlasotinčanim i gostima sa strane izgleda kao najlepši deo Vlasotinca.Treba ga dodatno urediti i u budžetu za 2019.smo planirali sredstva za to. Već krajem 2018.smo sproveli tender i potpisali ugovor za postavljanje osvetljenja od brane do nekadašnje fabrike “Besko”. Reč je o parkovskom LED osvetljenju, ne onom kao što je na ulicama.

Koji su planovi za uređenje Vlasotinca u narednoj godini?

„Mi smo u 2017. i 2018. uradili mnogo važnih poslova u oblasti infrastrukture. U 2019.planiramo da završimo neke od ulica u kojima su ranije početi radovi, u planu nam je da nastavimo izradu vodovodne, kanalizacione i atmosferske mreze, kao i niskonaponske mreže. Namera  nam je i da rešavamo problem DTV Partizan, kao prostora koji bi mnogo značio učenicima škole “8.oktobar”, ali i ostalim žiteljima Vlasotinca.

Koji su najvažniji projekti koji su realizovani u ovoj godini?

„Među najvažnije projekte u godini za nama su postavljanje LED osvetljenja na teritoriji cele opštine, izgradnja novog mosta u Konopnici, 30 godina nakon što je stari bio oštećen i sedam godina nakon što je bio zabranjen za saobraćaj. Tu su i rekonstrukcija sale Kulturnog centra, rekonstrukcija nekoliko veoma frekventnih ulica, niz poslova u saradnji sa “Srbijavodama” na rešavanju uzroka zbog kojih nastaju štete od poplava, rekonstrukcija škole “Siniša Janić” i vrtića i mnogi drugi. Od onih poslova koji su planirani u drugoj polovini 2018. i gde smo već kompletirali dokumentaciju, radovi će početi sa prvim lepim danima. To su rekonstrukcija škole “8.oktobar”, dogradnja sportske sale u  školi “Siniša Janić” i klimatizacija sportske hale. Tenderi su završeni, novca ima, dakle ti će poslovi biti završeni.

„Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Statovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor