Dnevnik juga: Dr Goran Cvetanović najavio uspešnu 2019. godinu!

Loading

LESKOVAC – Kraj jedne i početak nove godine vreme je za sumiranje rezultata u svim oblastima života. Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, u ekskluzivnom božićnom intervju za Dnevnik juga, govori o 2018. i najavljuje izuzetno ambiciozne planove za novu, 2019. godinu u kojoj Leskovčane očekuje puno lepih vesti!

Kakva je situacija u Leskovcu danas u poređenju od pre godinu dana?

„Leskovac je iz godine u godinu u boljoj poziciji. Smanjuje se broj nezaposlenih, otvaraju se nova radna mesta, poboljšava infrastruktura, rađa se više dece. Grad Leskovac sada, u odnosu na period od pre godinu dana, ima 15.000 metara više uređenih saobraćajnica, preko 1.000 metara vodovodne mreže, novoizgrađenu halu “Partizan”, novu opremu u “Plavom paviljonu” vrednu 100.000 evra, teren sa veštačkom travom, konstantno se rekonstruišu škole, stvaraju sve bolji uslovi za našu decu. Putem brojnih projekata poput “Radimo za bolju budućnost dece”, “Razvoj inovacionog ženskog preduzetništva”, dodela ugovora za samozapošljavanje, dodela ugovora mladim povrtarima i drugih, više od 200 mladih dobilo je sredstva i pokrenulo sopstveni biznis, nisu sedeli “skrštenih ruku” i Grad je veoma ponosan na njih. Zatim, najtalentovaniji i najuspešniji dobili su nagrade od strane grada. Godine 2017. nagrađeno je 425 mladih, dok je u 2018. godini nagradjeno 522 njih, rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović u intervju za Dnevnik juga.

Šta je ono što smatrate najvažnijim što je urađeno u 2018. godini?

-Godinu za nama obeležila je uspešna realizacija brojnih bitnih investicionih projekata koji su doprineli poboljšanju života naših sugrađana. Najvažniji su oni koji će omogućiti da se u našem gradu tokom 2019. godine otvori više hiljada radnih mesta i na taj način još više smanji stopa nezapolenosti. Krajem 2017. godine broj nezaposlenih bio je 16.900, a podaci iz novembra 2018. pokazuju da taj broj iznosi 16.489. Tome bih dodao i konstantan dolazak stranih investitora u naš grad, a mi se trudimo da stvaramo pogodne uslove za to – kaže Cvetanović.

Da li je bilo stvari koje biste možda drugačije uradili, ili nečega što ste želeli, ali niste uspeli da ostvarite?

„Rukovoditi gradom veličine Leskovca sa sobom nosi suočavanje sa neostvarivanjem svih planova. S obzirom na to da smo grad sa velikim brojem mesnih zajednica i velikom razuđenosti teško je postići sve, naročito kada je reč o komunalnim potrebama. Činjenica je da nam u budžetu nedostaju određena sredstva kako bismo ostvarili sve planove. Što se toga tiče, imamo dobru komunikaciju sa Vladom Republike Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem, te možemo očekivati podršku i u 2019. godini.“

Šta građani Leskovca mogu da očekuju u 2019. godini?

„Leskovčane, pre svega, očekuje da još 3000 njih u toku 2019. godine bude zaposleno. Izgradnja centralnog gradskog trga, Bulevara Nikole Pašića, puta ka Bojniku sa pešačkom i biciklističkom stazom. Očekuje nas i povećanje izdvajanja za socijalnu zaštitu, zdravstvo, prosvetu, sport, politiku zapošljavanja. Nastaviće se sa uređenjem infrastrukture, energetskom sanacijom školskih objekata, podrškom mladim talentima i poljoprivrednicima i sličnim projektima koji će doprineti sve većem razvoju grada“, naglasio je Cvetanović.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: