Beogradski aforistički klub: Konkurs za najbolju knjigu aforizama “Rade Jovanović”

Loading

Београдски афористичарски круг позива ауторе или њихове издаваче у Србији и иностранству да доставе предлоге за награду «Раде Јовановић» – за најбољу књигу афоризама објављену на српском језику, или сродним јужнословенским језицима, у 2018. години.

На Конкурс се књига шаље поштом, или предаје примерак предложене књиге у Удружење књижевника Србије (од 10 до 15 часова радним данима Саши Божовићу). Пожељно је да се уз књигу достави и образложени предлог.

Крајњи рок за приспеће књига је 31. јануар 2019. године, на адресу:

Удружење књижевника Србије
(за конкурс „Раде Јовановић“)
Француска 7
11000 Београд
Србија

О добитнику награде одлучује трочлани жири Београдског афористичарског круга у саставу: Драгутин Минић Карло (председник), Саво Мартиновић и Дејан Милојевић (чланови).

Признање ће добитнику бити уручено средином марта 2019. године, на свечаности у Удружењу књижевника Србије у Београду.

Награда је установљена пре шест година, а досадашњи добитници су: Александар Чотрић за 2012. годину, за књигу „Померање памети“; Милан Тодоров за 2013. годину, за збирку „Покори се и почни“; Нинус Несторовић за 2014. годину, за наслов „Ћути и пливај“; Зоран Т. Поповић за 2015. годину, за књигу «Даће Бог, ако Бог да»; равноправно за 2016. годину Александар Баљак за дело „Зидови на хоризонту“ и Александар Чотрић за „Тешке мисли“ и такође равноправно за 2017. годину Радивоје Ратко Дангубић за књигу „Црвени тепих“ и Екрем Мацић за збирку „Тетоважа на леду“.

Одлуком Управног одбора Београдског афористичарског круга, награда се од 2016. године зове «Раде Јовановић», у знак сећања на једног од најзначајнијих српских сатиричара и афористичара – Радомира Рада Јовановића (1939-2016).

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor