OŠ “Vuk Karadžić” – Leskovac: Renovirani toaleti u Bobištu!

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У истуреном одељењу ОШ „Вук Караџић“ у селу Бобишту саниран је санитарни чвор – реновирани су тоалети и предати на коришћење. Реновирани тоалети налазе се на првом спрату ове школе, и у ту сврху Град је издвојио 1,51 милион динара. Поред реновираних, представници медија били су у прилици да виде и старе тоалете који се налазе у приземљу школе, а чије слике можете видети у склопу ове вести. У 2019. години планирано је и њихово реновирање, за шта ће Град издвојити још 1,5 милион динара, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

„На овај начин знатно су унапређени санитарно-хигијенски услови за ђаке ове школе, али и предшколској групи су омогућени бољи хигијенски услови јер су ти малишани добили своје две кабине. Они су до сада делили тоалет са школском децом“, рекла је Оливера Пешић, народни посланик Скупштине Републике Србије.

Овом приликом Оливера Пешић подсетила је присутне на боље услове које је Град пружио ученицама ове школе: парно грејање, видео надзор, две улице које воде до школе посипане су гребаним асфалтом и на тај начин омогућен је прилаз деци, срушен је помоћни објекат који се налазио испред школе, који је нарушавао изглед школе, и на том месту саграђен је мобилијар, направљена је капија и ошмирглана је ограда и офарбана након 30 година. Ова школа може да се похвали и новим хемијским кабинетом који је знатно побољшао квалитет наставе.

Директор школе Предраг Здравковић захвалио се градоначелнику др Горану Цветановићу и Граду Лесковцу на помоћи и подршци коју константно добијају. Истакао је и да ученици у граду и у приградском насељу Бобишту имају исте услове за школовање, јер сва деца треба да имају исте услове, где год се њихове школе налазиле, да ли у градском језгру или у руралној средини.

Основна школа “ВукКараџић -Лесковац,
издвојено одељење у селу Бобишту
(фото: TV 4S)

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor