GLASNIK – Medija centar 016: Predstavnici Švajcarske kancelarije u Leskovcu

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Представници Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији и представници УНДП-а јуче су боравили у Лесковцу. Жан Кристоф Фавре, представник за Србију Швајцарске канцеларије за сарадњу, Саша Милер, начелница сектора за демократско управљање, Петар Василев, национални програмски координатор, Биљана Леденичан, портфолио менаџер за инклузивне политичке процесе и Ненад Гршић, руководилац пројекта локалне скупштине разговарали су са делегацијом Града Лесковца, коју су чинили Срећко Стаменковић, члан Градског већа, др Слободан Глишић, помоћник градоначелника, Зоран Вукашиновић, секретар Скупштине града и Братислав Јовић, одборник у Скупштини града.

Тема састанка, одржаног у Кабинету градоначелника Лесковца, била је досадашња реализација пројекта Е-парламент и његова имплементација, као и договори о даљој сарадњи Града са УНДП-ем и Швајцарском канцеларијом за садарњу.

Представници Града су на састанку одржали презентацију увођења система Е-парламент у рад лесковачке Скупштине, која је од стране представника УНДП-а и представника Швајцарске канцеларије за сарадњу оцењена одличном оценом.

Подсетимо: Разговори о имплементацији система Е-парламент започети су крајем 2016. године када је Лесковац ушао у пројекат који подразумева израду софтвера, набавку хардвера и усклађивање Пословника ради увођења електронског система у рад Скупштине Града Лесковца, чиме ће се повећати транспарентност и ефикасност рада, као и уштеда новца за штампање докумената, олакшати приступ и повећати сигурност истих.

УНДП и Швајцарска канцеларија за сарадању су за реализацију пројекта донирали таблет рачунаре и сервере, док је Лесковац учествовао набавком конференцијског система – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: