Leskovac: Održana Svetosavska akademija, domaćin Poljoprivredna škola

Loading

„Усадио нам је љубав према слободи и што је најважније усадио нам је бригу о просвећењу наше омладине, о важности да их од малих ногу учимо непролазним вредностима, а то су вера, образовање и поштовање своје нације. Свака нација која се брине о потомству има будућност. Наш мудри Свети Сава је све то врло добро знао. Зато моли и добија самосталност наше свете цркве да би сачувао наш српски род од страних култура и наметања“, истакао је протонамесник Владан Ранђеловић, старешина Саборног храма.

„Морамо радити више, улагати што више у развој просветних установа, које су васпитно-едукативне институције у којима наша деца уче о догађајима и личностима које су обележиле нашу историју. Град Лесковац настоји да одвајањем финансијских средстава из буџета обезбеди одличне услове за рад ђацима, који су будућност нашег Града, наше државе”, казао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Свим просветним радницима и ђацима градоначелник је честитао школску славу и пожелео пуно успеха у раду и пуно позитивних резултата.

Градоначелнику Лесковца др Горану Цветановићу уручена је Светосавска повеља, а повељу су добили и: Гимназија Лесковац, Музичка школа „Станислав Бинички“, ОШ „Вожд Карађорђе“, као и ученици основних и средњих школа – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: