Medija centar 016: Žurka 2. februara u Narodnom muzeju za decu od 4 – 6. godine

Loading

LESKOVAC – Narodni muzej u Leskovcu, u saradnji sa preduzećem „Moravka pro“, u subotu 2. februara, sa početkom u 18 časova, organizuje druženje za decu uzrasta 4 – 6 godina pod nazivom „Žurka u muzeju“.
U okviru dvočasovnog druženja (od 18 do 20 časova) uz čaj i Waffer slatkiše, mališanima će na zabavan i neobičan način biti predstavljen rad muzeja i dočaran izgled života u prošlosti pričama kustosa i pesmama uz koje su odrasli naše bake i deke.
„Draga deco, uhvatite za ruke mame i tate, bake i deke, i dovedite ih u muzej na muzejsko druženje, poručuju etnolog Jelena Radović i arheolog Nebojša Dimitrijević i dodaju da im je cilj da obrazuju nove generacije koje će bitiredovni posetioci ove kulturne ustanove. Mnogi sadržaji u muzeju mogu biti zanimljivi najmlađima a iz iskustva uposlenika obično je to oklopnik Nikola Skobaljić.

„Deca treba da od malih nogu uče da je muzej jedno zabavno mesto a ne hladna i nepristupačna zgrada gde oni nemaju šta da traže.

Za sve roditelje organizovano je emitovanje arheoloških i etnoloških filmova iz filmoteke Narodnog muzeja u Leskovcu. Broj mesta je ograničen, a učešće je besplatno, dok će se naredna druženja naplaćivati. Prijave možete slati elektronskom poštom na adresu nmleskovac@gmail.com ili pozivom na 0648715474 (Jelena).

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: