Osnovna škola “Karađorđe Petrović” Kruševica: Razvoj informacione infrastrukture

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ, КРУШЕВИЦА – У Основној школи „Карађорђе Петровић“ у Крушевици почеће ускоро реализација пројекта под називом „Развој информационо комуникационе инфраструктуре у основним и средњим школама у РС – повезане школе“. Од укупно 1700 школа у Србији, ова школа се нашла у кругу 30 којима је одобрена реализација овог пројекта. Пројектом је предвиђено опремање и извођење радова на изградњи бежичних локалних рачунарских мрежа, а реализоваће се средствима Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

„Привилегија је да се једна мала школа нађе међу 30 школа у којима ће се овај пројекат реализовати. У току је усаглашавање термина за извођење радова, а надам се да ће радови кренути почетком фебруара месеца. Школа ће након извођења радова у потпуности бити покривена брзим интернетом и камерама што ће значајно унапредити и осавременити рад како наставника тако и ученика“, рекао је Драгослав Светозаревић, директор ОШ „Карађорђе Петровић“ у Крушевици.

Основну школу у Крушевици похађа 72 ученика, а поред матичне школе има истурених одељења у Бољару, Равном Делу и Доњем Дејану.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: