Gradonačelnik dr Goran Cvetanović ugostio Stefana (Tićmi) Mitića, dobitnika nagrade Politikinog Zabavnika za roman “Ja sam Akiko”

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Стефан Митић (алијас Стефан Тићми) данас је посетио градоначелника Лесковца др Горана Цветановића у његовом Кабинету. Повод пријема била је престижна књижевна награда Политикиног забавника коју је добио за свој роман „Ја Сам Акико“.

„Поносан сам што имамо људе који не седе „скрштених руку“ већ су храбри да сами преузму иницијативу и делају. Прави пример тога сте управо Ви, Стефане, јер, промовишући своју књигу у земљи, али и у региону, промовишете и Лесковац. „Таленат, то је вера у себе, у своју снагу“,  казао је једном Максим Горки. Верујте у себе, јер и Град верује у Вас! Доказали сте да се упорност, рад и труд, а пре свега таленат који поседујете, исплати и због тога ћете управо Ви бити мој кандидат за Октобарску награду Града Лесковца”, казао је градоначелник др Горан Цветановић том приликом.

„Сви смо рођени без икаквог упутства за живот, али да људи који су рођени у Јабланичком округу рођени су са неком врстом мини баште при себи. И ми у тој мини башти гајимо, осим љубави и пријатељства, и неки наш лесковачки говор и срчаност. Мислим да је то због тога што се Лесковац налази у котлини, па се са свих планина које нас окружују емоције се сливају доле. Дивим се људима који на искап могу да испију живот без конзумирања уметности. Реч конзумирање је јака реч која у себи садржи реч „умирање“, и због тога нам је уметност потребна да будемо цели. Радује ме то што људи Акико читају доста,“ – рекао је Стефан Тићми и захвалио се градоначелнику на гостопримству и пријему.

Подсетимо, његов роман „Ја сам Акико“, који је већ у јулу на 16. Међународном сајму књига “Трг од књиге” у Херцег Новом, награђен плакетом “Дјечија књига године”, да би недавно освојио и престижну књижевну награду Политикиног Забавника. Књига је у претходних шест месеци досегла тираж од 9.000 примерака у издању „Лагуне“ -наводи се на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor