Preventivni pregledi u MZ “Hisar” i selima Međa, Draškovac, Kutleš i Šarlince

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Акција превентивних лекарских прегледа, коју Град Лесковац организује уз подршку Опште болнице Лесковац, Дома здравља Лесковац и волонтера, настављена је и овог викенда. Становници месних заједница Хисар, Међа, Драшковац, Кутлеш и Шарлинце имали су прилике да провере крвни притисак, ниво шећера у крви и да са лекарима обаве консултације. Обављено је 280 прегледа.

Заменица градоначелника Лесковца др Јасмина Ранђеловић посетила је акцију у МЗ Хисар и истакла да је превенција у здравству од велике важности, да представља први корак ка очувању здравља и општег стања организма. „Редовним превентивним прегледима и посетама изабраном лекару могу се препознати симптоми бројних болести и тиме спречити њихов даљи развој или ублажити њихов ефекат. Град Лесковац, у сарадњи са Општом болницом и Домом здравља Лесковац са циљем пружања превентивних прегледа и са циљем подизања свести становништва о њиховом значају, сваког викенда, организује овакве акције”, казала је Ранђеловићева.

Као и претходних недеља, акцију су подржали запослени у Центру за социјални рад, обишавши 23 породице. Овом приликом разговарали са су становништвом у стању социјалне потребе и становнике брестовачког краја упутили да подношење захтева за остваривање својих права могу понести у канцеларији центра у Брестовцу.

Од почетка одржавања акције обављено је више од 1200 прегледа, док су запослени у центру обишли око 100 домаћинстава – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor