Medija centar 016: Južne vesti, najuticajniji regionalni portal, obeležio devet godina rada!

Loading

NIŠ, LESKOVAC – Medijski svet pre tačno 9 godina (29. januara) postao je brojniji za regionalni portal Južne vesti, čiji novinari i urednici u svom radu insistiraju na izveštavanju isključivo u interesu javnosti, bez zabranjenih tema i spremni su da uporno istražuju naročito ono što se od građana krije.

Manipulacije na niškom aerodromu bile su tema prvog objavljenog teksta na Južnim vestima, a ovo istraživanje Predraga Blagojevića kasnije je dobilo priznanje NUNS-a za istraživačko novinarstvo.

Osim izveštavanja o svakodnevnim događajima na jugu Srbije, istraživanja su ostala važan deo sadržaja portala. Tako su u najužoj konkurenciji za istu nagradu pre dve godine bili i novinari Južnih vesti koji su istraživali sporne tendere kojima je Ministarstvo za rad obnovilo svoj vozni park.

Kritičko izveštavanje, postavljanje pitanja i insistiranje na odgovorima svakodnevni je posao novinara koji osim u redakciji u Nišu, izveštavaju o bitnim temama iz Leskovca, Pirota, Prokuplja i Vranja, odnosno svih mesta ova četiri okruga. Prvo dopisništvo Južnih vesti, koje i danas uspešno radi, bilo je u Svrljigu.

Odgovornost prema radu i čitaocima i insistiranje na činjenicama koliko god da ih nadležni kriju, ostaje ključni princip.

Prošla godina bila je burna za ovaj regionalni portal, koji se zbog načina izveštavanja mesecima suočavao sa pritiscima Poreske inspekcije, ali to nije uticalo na bilo kakve promene u uređivačkoj politici – novinari su otvorili brojne teme, bavili se svakodnevnim komunalnim problemima, ispratili brojne događaje, a prvi put je i Tužilaštvo reagovalo na neki tekst.

Brojne novine čitaoci mogu da očekuju i ove godine, koja je počela pojačanjem – dugogodišnja novinarka i dopisnica brojnih medija Gordana Bjeletić sada je na uredničkoj poziciji i najavljuje da se misija nastavlja: Južne vesti ostaju izvor pouzdanih informacija bitnih za građane.

Izvor: Južne vesti

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor