Medija centar 016: Milutin Seizović „Malja“ – legenda vlasotinačkog rukometa

Loading

VLASOTINCE – Milutin Seizović „Malja“ je svakako legenda vlasotinačkog sporta, odnosno rukometa. Nema tog sportskog radnika u Srbiji, pa čak i šire da nije čuo za vlasotinačkog „Malju“. Od malih nogu je u rukometu. Počeo je u tadašnjem rukometnom klubu „Partizan“, koji je nešto kasnije promenio ime u RK „Besko“. Baš u ovom klubu i pod ovim imenom ,,Malja“ je pokazao svuo svoje rkometno umeće. Igrao je punim srcem ne plašeći se protivnika, znao je da istrpi udarce, ali da ih i vrati. Rukomet je doživljavao kao strast i zato je na teren izlazio sa željom da iz meča izađe kao pobednik. Jedno vreme igrao je za RK „Hajduk Veljko“ iz Negotina, ali kako je nostalgičan i nije mogao bez svog Vlasotinca vrlo brzo vratio se u gradu na reci Vlasini da igra za svoju ekipu i da istovremeno čuva i gaji golobove sa kojim i danas druguje.

Dobre igre preporučile su ga leskovačkoj Dubočici koja je tada bila stalni član Prve lige Jugoslavije. U to vreme rukomet je doživljavao svoje najbolje dane u Leskovcu, utakmice su igrane pred više hiljade gledalaca i „Malja“ je postao ljubimac leskovačke probirljive publike, koja i nije, baš, bila naklonjena rukometašima koji su dolazili iz Vlasotinca. Bio je i član reprezentacije Srbije.Karijeru je okončao tamo odakle je ikrenuo iz Vlasotinca, ali ovog puta u RK „Vlasotince“ pošto je klub po treći put menjao svoj naziv. Više godina bio je predsednik kluba, borio se lavovski sa nedaćama finansijske prirode, ali nikada nije ustuknuo i uvek je znao i umeo da svoj rukometni klub predvodi na pravi način. U klubu je radio sve, bio je pomoćni trener, ali znao je da uzme dirigentsku palicu prvog trenera kada je bilo najteže.

„Malja“ je rođen 28.07.1946. godine a osnovnu školu pohađao je u OŠ „Siniša Janić“ a Srednju poljoprivrednu u Leskovcu, da bi potom Poljoprivredni fakultet završio u Prištini. Oženjen i otac je dvoje dece, sina i ćerke i ima dvoje unučadi, za sada…

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Izvor: InfoDesk Vlasotince

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor