Vlasotince: Novi protesti radnika propalih firmi zbog neisplaćenih zarada od pre 15 godina!

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – По други пут, на платоу испред зграде Скупштине општине, протествовало је данас стотинак радника бивших друштвених предузећа. Радници некадашњих успешних предузећа: Беско, ГП Црна Трава, Милош Диманић, Подруми, Трикотажа, Синтекс, Ретекс, Позамантерија. Изразили су незадовољство због неисплаћених потраживања, а на основу  извршних судских пресуда. Тражећи решење свог проблема, они су решили да се окупљају сваког понедељка до 4. марта за када је заказано ново рочиште, а ако и тада не буде решен њихов проблем, спремни су да сви заједно оду за Београд и тамо затраже помоћ.

По речима присутних радника данашњи скуп,  а ни скупови који се најављују немају политичку позадину, већ им је циљ само остваривање права на исплату заосталих потраживања.

Слободан Вукашиновић, дипломирани инжењер за прераду дрвета, некадашњи радник Беска, истиче да чека на решење проблема више од 15 година,  да са супругом заједно потражују више од милион динара,  и да су се до сада обраћали свим надлежним институцијама, али да нема још никаквог одговора.

„Више пута је суђење одлагано,  на решавање нашег случаја чекамо још од 2004. године. Међу нама неко је и добио извршна судска решења и пресуде, а неко није. Незадовљни смо радом свих оних који су за то задужени, нећемо одустати и спремни смо да идемо до краја са захтевом да решимо наш проблем. Наша окупљања немају  политичку позадину и не желимо да се мешамо у политику “,  рекао је Благоје Ђорђевић, радник некадашњег предузећа Трикотажа.

„Влада не поштује уредбу донету пре седам година по којој се обавезала да нађе начин да се реше проблеми радника некадашњих друштвених предузећа. Спреман сам да се борим до краја, до исцрпљења свих правних инстанци у нашој држави. Ако треба ићи ћемо и пред међународне инстанце“, рекао је адвокат Зоран Давинић, један од заступника радника.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor