Teniski klub “Šumice” – Leskovac: Pavle Stojiljković (8), najbolji teniser Srbije u kategoriji do 10 godina

Loading

LESKOVAC – Нajmlađi teniser, Leskovčanin Pavle Stojiljković (8), nedavno је postao najbolji teniser Srbije u kategoriji do 10 godina.

Ovaj mladi talentovani teniser osvojio je 17 pehara i 11 medalja na turnirima u Beogradu, a po rečima njegovog trenera Petra Stojiljkovića, Pavle je jako uporan, istrajan i vredan i rezultat koji je osvojio se i očekivao.

Mlada nada leskovačkog tenisa trenira u Teniskom klubu „Šumice“ u Leskovcu“, koji pored njega okuplja još dvadesetak dece iz Leskovca i okoline. Pored naše dece koja ostvaruju sjajne rezultate poput Ljubice Urošević, Đorđa Kocića, Đorđa Pešića, Nikole Tošića, Aleksandre Stojanović, Isidore Krstić i Nikoline Tomson, za vreme raspusta Teniski klub Šumce bude domaćin i inostranim teniskim zvezdama koje imaju ozbiljne karijere poput Lare Nedeljković (Austrija), Milan Ilić (Francuska), Kiara Cvetković (Švajcarska).

Teniski klub Šumice postoji skoro deceniju i konstantno radi na afirmaciji i unapređenju tenisa, a ima 15 registrovanih takmičara i još toliko članova.

Kako kaže trener Petar Stojiljković, za ovoj sport potrebna jevolja, želja i upornost, a našoj deci to ne manjka – prenosi portal Dnevnik juga.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: