SO Bojnik: Usvojena odluku o izmeni i dopuni srednjoročnog programa uređenja građevinskog zemljišta

Loading

BOJNIK – U Bojniku je održana trideset druga sednica Skupštine sazvana po hitnom postupku. Odbornici su razmatrali i usvojili Odluku o izmeni i dopuni srednjoročnog programa uređenja građevinskog zemljišta, Odluku o izmeni i dopuni programa uređenja građevinskog zemljišta za 2019. godinu, Odluku o pribavljanju nepokrenosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom, kao i rešenje o imenovanju Komisije za učestvovanje u postupku javnog nadmetanja.

Donošenje ovih odluka, kako je obrazloženo, neophodno je radi pribavljanja u javnu svojinu nepokretnosti kako bi se sačuvao objekat koji je od velikog značaja za građane opštine Bojnik. Objekat, koji je izgrađen osamdesetih godina, za potrebe Glavne autobuske stanice sa pet dolaznih i odlaznih perona, predstavlja vezu opštine Bojnik sa drugim opštinama i gradovima. Kupovinom ovog objekta od strane drugog lica, stanovnici bili bi odsečeni, od ostatka Srbije. Iz tog razloga, od velikog je značaja za opštinu Bojnik i njene građane pribavljanje ove nepokretnosti u javnu svojinu.

Odbornici su na sednici upoznati sa dopisom Građevinske direkcije Srbije, u kome se predlaže konačno rešenje statusa započete izgradnje stambenog objekta na lokaciji ,,Svetog Save”. Naime, Građevinska direkcija Srbije predlaže, da opštini Bojnik ponudi da otkupi objekat za ukupnu cenu, u viđenom stanju prema nominalnom obračunu dosadašnjih ulaganja Direkcije, bez revalorizacije, u iznosu od 6.661.792 dinara sa rokom otplate od deset godina.

Izvor: TV 4S

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: