Glasnik – Medija centar 016: Druga protestna šetnja građana Leskovca uz nove zahteve

Loading

LESKOVAC – Na protestu u Leskovcu šetalo je značajno više ljudi nego prošlog petka kada je demonstriralo više od hiljadu gradjana i gradjanki. – javila je agencija JUGpress.

Posle čitanja zahteve, kolona je prošla pored Elektrodistribucije, a onda i pored nekadašnje uprave sajma u kojoj se sada nalazi SNS. Salva zvižduka i pištaljki se čula dok je kolona bila pored te zgrade i u tom trenutku su se ugasila sva ulična svetla.

Na platou ispred muzeja po drugi put su se okupili građani nezadovoljni rezultatima vlasti koalicije okupljene oko SNS-a. Oni su ponovili prošlonedeljne zahteve, ali su ovaj put imali i novi, a to je ostavka i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, kao i Aleksandra Vučića. Od Vučića su zatražili i da vrati titulu počasnog gradjanima Leskovca.

Interesantan slučaj se desio tokom proteste šetnje, kada je kolona prolazila ispred sedišta leskovačkog odbora Srpske napredne stranke. Slučajno ili ne, upravo u tom trenutku se ugasilo ulično osvetljenje, što je izazvalo salvu zvižduka i negodovanja.

Okupljenima su se obratili Jelena Mitrović i Vladimir Dobrosavljević, diplomirani istoričar, koji je rekao da ova zemlja nema budućnost ukoliko se u što skorije vreme ne promeni vlast u Srbiji.

Što se broja okupljenih tiče, da preduhitrimo svaku raspravu da li bilo par stotina ili više od hiljadu okupljlenih šetača. Bilo ih je više nego prošli put.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor