Vlasotince: Drugi protest “1 od 5 miliona – pročitano devet zahteva

Loading

VLASOTINCE – U Vlasotincu su održani drugi protesti ” 1 od 5 miliona”. Ispred zgrade opštine je bilo tridesetak Vlasotinčana. Pročitano je devet zahteva od kojih se osam odnosi na lokalna pitanja. Vlasotinčani traže ostavku Aleksandra Vučića i predsednika opštine Vlasotince Zorana Todorovića, svih lokalnih funkcionera i direktora javnih preduzeća i ustanova – prenosi agencija JUGpress.

Takođe se zahteva zaustavljanje partijskog zapošljavanja i zapošljavanja nestručnih kadrova, traže započinjanje procesa na izradi i usvajanju Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP), kao i osnivanje Lokalnog antikorupcijskog foruma. Zahteva se i depolitizacija Fudbalskog kluba “Vlasina”, povlačenje Odluke iz 2011. godine o Prostornоm planu opštine Vlasotince 2009-2024 u kojoj su, između ostalog, potvrđene potencijalne lokacije za izgradnju mini hidroelektrana (MHE).

Vlasotinčani traže izradu nezavisne studije o proceni uticaja na životnu sredinu asfaltne baze koja se nalazi na orašačkom putu, prestanak nezakonite eksploatacije vodenih nanosa kako iznad tako i ispod vodozahvata na reci Vlasini i hitno rešavanje problema divlje deponije na konopničkom putu.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor