Medveđa: Delegacija lokalne samouprave posetila Trstenik – bolja privredna saradnja dve opštine

Loading

МЕДВЕЂА – Заинтересовани инвеститор за отварање погона за израду кошница у општини Медвеђа, упутио је позив представницима општине Медвеђа за посету њиховом производном погону. Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, шеф кабинета председника општине Никола Андрејевић и Марко Пејић су у друштву представника HELP-a и GIZ-а, града Лесковца и Пчеларског удружења „Апис“ из Медвеђе, обишли пчеларску задругу “Рој” из Трстеника, погон фабрике за производњу кошница и пчеларске опреме у Трстенику.

Господин Радомир Брадић, власник Пчеларске задруге РОЈ представио је гостима своје производне капацитете а након тога одржали су један заједнички састанак и са Александром Ћирићем, председником општине Трстеник где се разговарало о будућој сарадњи ове две општине.

Процењено је да пројекат производње кошница и пчеларске опреме у општини Медвеђа има перспективу, јер је базиран на домаћим сировинама у облом дрвету кога има у великим количинама, младим образованим незапосленим лицима, постојањем пословног простора прикладног за организовање ове производње и расположењу инвеститора да улаже у отварање погона за производњу пчеларске опреме.

Отварање погона за производњу кошница довело би до стварања услова за бржи и економичнији развој пчеларства не само у oпштини Медвеђа већ у читавом крају, јер би се у овом погону пчелари снабдевали под повољнијим условима (нижим ценама плаћања пчелињих производа) репроматеријалом и вршио откуп пчелињих производа што би додатно повећало запошљавање и бољи економски положај пчелара и свих грађана oпштине Медвеђа.

Пчеларска задруга “Рој” из Трстеника је проценила да постоје сви позитивни економски параметри за отварање погона за производњу кошница и пчеларске опреме у општини Медвеђа и исказала је интерес и своју спремност за улагање. Представници општине Медвеђа исказали су интерес и могућност да обезбеде пословни простор за отварање погона за производњу кошница и  пчеларске опреме у неком од постојећих објеката који се не користе или недовољно користе.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor