Opšta bolnica Leskovac: Direktoru ukinut pritvor, braniće se sa slobode

Loading

LESKOVAC (Južne vesti) – Pošto su ispitani svi svedoci na koje je eventualno mogao da utiče direktor Opšte bolnice u Leskovcu i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Dimitrijević, kako kažu u Višem sudu, on je pušten iz pritvora.

Tačno nedelju dana otkako je uhapšen zbog sumnje da je “štelovao” tender za usluge čišćenja bolnice, Dimitrijević je napustio ćeliju. U Višem sudu kažu da su se stekli uslovi da se brani sa slobode.

Svi svedoci za koje je postojala opasnost da bi uticanjim na njih okrivljeni mogao da ometa postupak ispitani su danas u Višem javnom tužilaštvu. Time su prestali zakonski razlozi za meru pritvora, pa mu je ta mera ukinuta – navode u Višem sudu.

Podsetimo, zbog sumnje da je menjao konkursnu dokumentaciju javne nabavke za usluge održavanja higijene u Bolnici, da bi posao dobile beogradske firme Transly Respekt legalprošle nedelje uhapšeni su direktor Dimitrijević i njegova saradnica M. M. Pored njih, uhapšen je i predstavnik firme D. S. Odmah nakon hapšenja, određen mu je pritvor do 30 dana.

Dimitrijeviću se na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem, njegovoj saradnici zloupotreba službenog položaja, a predstavnik firme koja je “dobila” posao na tenderu tereti se za trgovinu uticajem podstrekivanjem.

Inače, nakon hapšenja, leskovačka Bolnica je poništila spornu javnu nabavku sa obrazloženjem da je “došlo do povrede osnovih načela javnih nabavki, utvrđenih Zakonom o javnim nabavkama”.

Pet dana nakon hapšenja, oglasio se i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je izrazio žaljenje što su njegovom bliskom saradniku i partijskom kolegi stavljene lisice na ruke.

Samo nekoliko dana nakon hapšenja Dimitrijevića i njegove saradnice, policija je još jednom intervenisala u Opštoj bolnici. Ovog puta, sa lisicama na rukama prošao je kuvar ove zdravstvene ustanove, kod kojeg je policija pronašla 40 g kokaina.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor