Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR: U Leskovcu obeležen 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka

Loading

LESKOVAC – Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR organizovao je humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije. U Leskovcu manifestacija je organizovana u centralnom parku kod fontane, uz prigodan program i u prisustvu prijatelja, roditelja i  volontera NURDOR-a, prenela je TV 4S.

,,Dvesta mališana u Srbiji trenutno vodi bitku za život.Hvala vam što ste tu da pružimo podršku svim našim mališanima koji su trenutno na lečenju u Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu, rekla je volonter NURDOR-a Danijela Pavlović, i ovom prilikom se zahvalila gradu Leskovcu  koji nesebično pruža podršku, podržava udruženje i humanitarni rad”.

Skup u Leskovcu podržala je zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović.,,Naši mali super heroji imaju opasnog protivnika pred sobom i veoma su istrajni u toj borbi, kazala je Ranđelović.

NURDOR se, zajedno sa svim prijateljima, roditeljima, volonterima i javnim ličnostima, već punih 15 godina bori za veću vidljivost pitanja malignih oboljenja kod dece i problema sa kojima se ove porodice susreću, kao i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice.

 

,,Ova kampanja rezultirala je prošle godine otvaranjem novog krila Klinike za dečje interne bolesti u Nišu, hemato-onkološkog odeljenja u koje su građani Srbije kroz donacije uložili više od 100 miliona dinara.Ove godine borimo se zajedno za novu Roditeljsku kuću u Beogradu, kao najvećem dijagnostičkom i terapijskom centru pedijatrijske onkologije u Srbiji, sa istovremeno najvećim brojem dece koja dolaze na lečenje“, kazala je Dragana Sokolović majka iz Leskovca.

Tačno u 13 časova pušteni su baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: