In memoriam: Života Matić, dopisnik “Politike” iz Bujanovca

Loading

BUJANOVAC – Dugogodišnji dopisnik “Politike” iz Bujanovca Života Matić danas je preminuo posle duge bolesti. Matić je rodjen 1949. godine a ostaće upamćen kao novinar koji je, bez dlake na jeziku, dugo godina pisao najviše o svom Bujanovcu i dogadjajima i ljudima u njemu.

Matić je u rodnom Bujanovcu završio osnovnu i Srednju ekonomsku  (1968) školu. U dresu Fudbalskog kluba BSK započeo bogatu fudbalsku karijeru, a potom je u nekoliko navrata bio u upravi kluba.

Posle nedovršenih studija Pravnog fakulteta u Skoplju, radni vek je započeo 1972. godine u bujanovačkoj Pošti, gde je i penzionisan 2012. godine.n

Matić je devedesetih godina počeo da se bavi novinarstvom. Sem “Politike”, pisao je i za “Sportski žurnal”, “Našu borbu”, “Vranjske”, bio dopisnik vranjskog OK Radija, vodio “Razgovor s povodom” na bujanovačkom Radio Ema.

Bio je poverenik NUNS-a 2001 godine. Bio predsednik Socijalističkog saveza radnog naroda (SSRN) u Bujanovcu od 1987. do 1992. godine. Bio je i član DSS-a. Od 2012. godine do danas bio je predsednik Opštinskog odbora PUPS-a. Iza sebe je ostavio suprugu Divnu, sina Radeta i ćerku Jelenu, unuke.

Života Matić biće sahranjen sutra u 13 sati na Bujanovačkom groblju – prenosi agencija JUGpress.

%

Životu Matića kolege će pamtiti kao iskrenog prijatelja, pouzdanog dopisnika i vrednog novinara, koji je izveštavao blagovremeno i tačno sa područja Bujanovca i Vranja. Bila je čast imati za prijatelja i kolegu iz redakcije Politike Životu Matića.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: