Fakultet medicinskih nauka – Kragujevac: Genetičar Miodrag Stojković neće biti smenjen sa mesta šefa Katedre za matične ćelije

Loading

Tekst i foto: JUGmedia

LESKOVAC, KRAGUJEVAC – Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu saopštio je da genetičar Miodrag Stojković neće biti smenjen s mesta šefa katedre za matične ćelije. Ovakva odluka je doneta nakon što su članovi Katedre za matične ćelije, njih devetoro, među kojima je i njen dosadašnji šef, Stojković, od dekana FMN u otvorenom pismu zatražili da „preispita svoju odluku o smeni“ na čelu te katedre, koju je, kako navode, doneo „bez prethodnog razgovora sa profesorom Stojkovićem“.

Oni su pismom obavestili dekana Jakovljevića da „nisu saglasni sa smenom profesora Miodraga Stojkovića“, koja „ujedno znači i raspuštanje Katedre za matične ćelije u biomedicinskim naukama na Fakultetu medicinskih nauka“.

„Tačno je da je zbog ozbiljnih istraživanja koja profesor Stojković mora da obavi van naše zemlje bilo reči da katedru za matične ćelije na doktorskim akademskim studijama Fakulteta medicinskih nauka preuzme njegova bliska saradnica profesorka Biljana Ljujić, sa čim se saglasio i sam profesor Stojković. Od te ideje se ipak odustalo, pa je profesor Stojković ostao šef katedre za matične ćelije“, navodi se u saopštenju te visokoškolske ustanove Dodaje se da se svi poslovi na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, uključujući i katedru za matične ćelije, odvijaju „normalno, prema ranije utvrđenim planovima i programima“.

Stojković koji se do danas ovim povodom uopšte nije oglašavao u javnosti, sinoć se preko Twittera obratio novinarima:

Погледај слику на Твитеру

Napomena: Rad prof. dr Miodraga Stojkovića opširno je predstavljen u dvotomnoj studiji – hrestomatiji Danila Kocić “Leskovački pisci – tragovi i traganja” (Leskovac 2016).

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: