Glasnik Medija centar 016: Jerej Miroslav Jovanović – ,,Seme večnog života”

Loading

LESKOVAC – U organizaciji Leskovačkog kulturnog centra održana je promocija knjige ,,Seme večnog života” autora, jereja Miroslava Jovanovića, čiji je izlazak finansijski podržala lokalna samouprava.

O knjizi su govorili protojerej  Marko Adamović, arhijerejski namesnik leskovački, jerej Ljubiša Kostić, profesor bogoslovije ,,Ćirilo i Metodije“ u Nišu, Miloš Pavlović, istoričar.

,,Na ovaj način želim da se za sve dobro koje su mi učinili, odužim svojoj pastvi, duhovnoj deci, kolegama, rodbini i prijateljima obeležavajući ujedno i jubilej 15 godina braka, i isto toliko godina svešteničke službe”, kazao je autor knjige jerej Miroslav Jovanović.

Miroslav Jovanović pravoslavni sveštenik, teolog i publicista, rođen je u Leskovcu 1978. godine. Bogosloviju je završio u Prizrenu, a Teološki fakultet u Beogradu. Otvorio je mnogobrojne izložbe i promovisao naučno, poetsko i književno stavaralaštvo lokalnih i regionalnih stvaralaca. Živi i radu u Leskovcu sa suprugom Danijelom i otac je dvoje dece, Jovane i Petra. Aktom episkopa Niškog Jovana 2011. godine postavljen je za paroha 6 leskovačkog. Osnivač je organizacije Narodna hrišćanska zajednica koja se bavi humanitarnim i misionarskim radom i osnivač 2 časopisa „Blagovesnik juga Srbije“ i „Bogoljublje“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor