Protest 1 od 5 miliona: Oduzeti Aleksandru Vučiću titulu počasnog građanina Leskovca

Loading

LESKOVAC – Po kiši, na platou Široke čaršije, još jednom su se okupili Leskovčani da izraze nezadovoljstvo stanjem u Srbiji i vladavinom Srpske napredne stranke – prenosi agencija JUGpress.

Oni su ponovili zahteve tražeći ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da mu se oduzme titula počasnog građanina Leskovca.

Takođe, zatražene su i ostavke gradonačelnika Gorana Cvetanovića i svih lokalnih funkcionera, te hitne smene direktora leskovačke Opšte bolnice Nebojše Dimitrijevića i direktora leskovačkog Doma zdravlja Slaviše Božića. Ponovljeni su i zahtevi da se prestane sa zapošljavanjem nestručnih kadrova, da se donese strategija za ostanak, ali i povratak mladih i stručnih ljudi u Leskovac, vraćanje otetih penzija i ukidanje poreza na poljoprivredno zemljište.

Okupljenima, pred protestnu šetnju, su se obratiti prof. dr Predrag Jašović i Srđan Milivojević. „Zamišljam, zbog kiše, kako će sada da nas broje“ upitao se Predtag Jaašović i rekao da ćemo sigurno sada saznati koliko kvadratnih metara zauzima jedan kišobran.

„Mi imamo veliki problem da se izborimo sa, ne lažima, nego velikom intelektualnom zabludom”, rekao je Jašović.

” Naš predsednik Aleksandar Vučić i dan danas ne zna da je završio fakultet pa se hvali time da je bio najbolji student. To nije tačno, on je zaboravio da njegova pozicija zahteva daleko ozbiljnijeg čoveka, čoveka koji je odavno trebao da prevaziđe dečije bolesti nesazrelog studenta. Zato je jedan od osnovnih zahteva da da ostavku. Vrlo često se potencira i da se mi okupljamo samo zato što smo protiiv nekog i nečega. Nije tačno, mi se okupljamo jeer smo za slobodu misli, izjašnjavanja, kretanja, rada… to je jedan od fundamentalnih zahteva koje mora da ispuni svaka vlast da bi građani mogli sebe da potvrđuju kao ličnosti, a ne kao robove. Robovi imaju samo sadašnjost, a ličnosti imaju prošlost, sadašnjost i budućnost. Nama Aleksandar Vučić briše prošlost ubeđujući nas da je sada bolji radikal nego što je bio ranije, što je nemoguće”,“ rekao je Jašović.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: