Međunarodni dan civilne zaštite: Zahvalnica Vatrogasno–spasilačkoj jedinici u Vlasotincu

Loading

VLASOTINCE – Na sednici povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, članovi Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince formirali su radnu grupu za izradu izradu Operativnog plana za vode II reda, koji treba da bude usaglašen sa Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama. Oni su, u skladu sa odredbama ovog zakona donetog krajem 2018. godine formirali i stručne timove za evakuaciju i zbrinjavanje, za slučaj epidemije, za slučajeve klizišta i odrona, većih poplava, velikih snežnih nanosa i za delovanje u slučaju većih požara.

-Civilna zaštita je organizovani odgovor društva na opasnosti koje ugrožavaju ljude i materijalna dobra i koje je Srbija, čini mi se, bolje uredila novim zakonom. Njime je predviđeno i formiranje jedinica civilne zaštite i njihovo opremanje za šta, smatram, treba više da uložimo – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović, koji je po funkciji i komandat Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Povodom Dana civilne zaštite, zahvalnicu za izuzetan doprinos u zaštiti i spašavanju stanovništva dobila je Vatrogasno – spasilačka jedinica u Vlasotincu, a primio je njen rukovodilac Dragan Stamenković. On je ovom prilikom apelovao na građane da ne pale strnjike kako ne bi izazivali veću štetu i upozorio da su vatrogasci u vlasotinačkom kraju već intervenisali u ovoj godini zbog toga, iako su ljudi tek „zakoračili“ u njive posle zime.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor