Premijera predstave „Da se bolje razumemo“ na srpskom i albanskom jeziku

Loading

MEDVEĐA – Premijerno izvođenje predstave „Da se bolje razumemo“ održaće se u utorak, 5. marta 2019. godine sa početkom od 18 časova u Kulturnom centru Medveđe. Dođite da podržimo i pogledamo naše drugare. Ulaz je besplatan! – navodi se u saopštenju Informativne službe SO Medveđa.

Radeći na predstavi, deca neguju prijateljstvo i ličnim primerom pokazuju da je to moguće bez obzira ko je koje nacionalnosti. Predstava se realizuje u saradnji sa Kulturnim centrom opštine Medveđa i Osnovnom školom “Gornja Jablanica” u Medveđi.

Projekat „Da se bolje razumemo“ odobio je opštini Medveđa Saveta Evrope kako bi se doprinelo jačanju zaštite pripadnika nacionalnih manjina u Srbiji. Jedna od aktivnosti na projektu je i multitetnička pozorišna predstava „Da se bolje razumemo“ kao dodatna aktivnost, koja se odnosi na podizanje svesti, odnosno promociju projekta u kojoj učestvuju osnovci i srednjoškolci. Pored sticanja osnovnog pozorišnog obrazovanja, predstava će deci ponuditi i iskustvo zajedničkog rada i učenja s vršnjacima iz drugih etničkih grupa i kako zajedničkim radom prevazići nacionalne podvojenosti.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor