Osnovna škola „Siniša Janić“ Vlasotince: Posle obnove, učenici se vratili u svoje učionice

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – После завршетка радова на реновирању Основне школе  „Синиша Јанић“, ученици који су наставу током првог полугодишта похађали у другим школама, вратили су се у своје реновиране учионице. „Сви унутрашњи радови су завршени. У складу са динамиком радова, од 1. марта у своје реновиране учионице најпре су се вратили ученици разредне наставе и она се изводи у пуном обиму. Ученици разредне наставе ће се у просторије школе вратити за пар дана, одмах након асфалтирања школског двориштва које је у току“, рекао је Горан Митић, директор ОШ „Синиша Јанић“.

Када се прошета школском зградом, на први поглед се види обим и квалитет изведених радова. Школа сија новим сјајем и представља модеран објекат, достојан данашњем времену. Ни ученици, а  ни учитељи и наставници не крију своје одушевљење.

Све просторије у школској згради су реновиране од пода до плафона. Посебно се истиче ЛЕД осветљење, ту је видео надзор, сви потребни противпожарни уређаји, озвучење у ходницима, интернет конекција у свим учионицама. Лаптоповима  и видео бимовима сада је опремљена свака учионица. „Сем пројектом предвиђених радова, руководство школе успело је да уз помоћ донатора и разумевања представника локалне самоуправе обезбеди нови намештај за целу школу и тракасте завесе за све прозоре, рачунаре за нови кабинет информатике и намештај за све друге просторије у школи. Сарадњом локалне самоуправе, Министарства просвете и Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије је остварена добитна комбинација, која је свим ученицима и запосленима омогућила идеалне услове за рад“, истиче директор Митић.

Сем унутрашњих радова упоредо се изводе и радови на уређењу и санирању школског дворишта. „Комплетно смо преуредили школску ограду, урађени су нови улази за ученике и наставнике, измештена је биста Синише Јанић, чиме је створен додатни простор унутар дворишта. Санирана је и ограда према црквеном дворишту. Такође, преуређен је и део дворишта и изграђене трибине на спортском игралишту, али асфалтирање овог дела је одложено за период након изградње фискултурне сале“, закључио је Горан Митић.

Иначе, радови на изградњи фискултурне сале треба да почну одмах након завршетка радова на асфалтирању школског дворишта.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: