Glasnik – Medija centar 016: Preventavni lekarski pregled u MZ „Moša Pijade“

Loading

LESKOVAC – Preventini lekarski pregledi, koje Grad Leskovac organizuje u saradnji sa Opštom bolnicom i Domom zdravlja, danas su obavljeni u Mesnoj zajednici „Moša Pijade“, Vinarcu i Donjem Stopanju.

Dvesta osamdeset stanovnika ovih mesnih zajednica iskoristilo je priliku da proveri krvni pritisak, nivo šećera u krvi i da obavi konslutacije sa lekarima. Pored lekara, u akciji je učestvovao i fizioterapeut koji je obavio 15 ultrazvučnih masaža. Akciju su podržali i stručni radnici Centra za socijalni rad obišavši 37 porodica i pojedinaca u stanju socijalne potrebe.

Povodom ove akcije u MZ „Moša Pijade“ održana je konferencija za medije na kojoj je govorila dr Marija Stanković. „Kada govorimo o zdravlju svakog pojedinca i čitave zajednice, primarna je preventiva. Ona je prvi korak ka očuvanju zdravlja i prepoznavanju simptoma brojnih bolesti. Posete izabranom lekaru i preventivni pregledi predstavljaju temelj očuvanja zdravstvenog stanja čitavog stanovništva. Zato je neophodno redovno praktikovati ih“, kazala je Stankovićeva.

Predsednik Saveta ove MZ Predrag Momčilović zahvalio se lekarima koji izdvajaju vreme za ove akcije, kao i gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću, inicijatoru održavanja pomenutih akcija.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: