Glasnik Medija centar 016: Veče književnika i novinara Muharema Bazdulja u LKC

Loading

LESKOVAC – U utorak, 12. marta 2019. godine od 19 časova, u Holu na sprtu Leskovačkog kulturnog centra zakazano je veče istaknutog književnika, filozofa, novinara i  prevodioca Muharema Bazdulja pod nazivom Kvadratni koren iz života – razgovor o knjizi i nečemu još

Muharem Bazdulj rođen je 1977. godine u Travniku. Diplomirao i magistrirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu engleski jezik, englesku i američku književnost.

Književne i publicističke tekstove Myharem Bazdulj objavljuje u mnogim časopisima i listovima u BiH, Srbiji i regionu. Knjige su mu prevedene i objavljene na nemačkom, engleskom i poljskom jeziku, a priče i eseji na još desetak jezika. Objavio je sedam romana, pet knjiga priča, tri knjige kolumni, dve knjige eseja i jednu knjigu soneta.

Dobitnik dve najviše srpske novinarske nagrade: Nagrade lista Danas “Stanislav Staša Marinković“, koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu, kao i nagrade “Bogdan Tirnanić“ Udruženja novinara Srbije, za najbolju kolumnu ili komentar. Pre toga, 2013. godine, dobio je i nagradu Društva novinara BiH za “najboljeg novinara u kategoriji tiskanih medija“.

Živi i radi u Srbiji od 2012. godine i državljanin je Republike Srbije.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: