Legenda vlasotinačkog sporta: Spiridon Bošković Done

Loading

Popularni Done nije nikad napustao vlasotinački rukomet, posle aktivne igračke karijere opredelio se za trenerski posao koji i danas posle 60 godina radi. Kao igrač Bošković je bio učesnik svih podviga, ali i poraza u šestoj i prvoj polovini sedme decenije prošlog stoleća. Kada je završio igračku karijeru, Spiridon je ostao u rukometu kao trener. Pod njegovim vođstvom stasale su mnoge generacije vlasotinačkih rukometaša i rukometašica. Nikad nije kao neki drugi treneri čekao da mladi igrači sami dođu u klub već je odlazio i po školama tražio talentovane dečake i devojčice, dovodio ih u klub i tako obezbeđivao budućnost vlasotinačkom rukometu. I danas, u osmoj deceniji života, Done obilazi škole u potrazi za talentovanom decom.

Paralelno sa bavljenjem rukometom, Bošković je završio fakultet fizičke kulture i ceo svoj radni vek proveo u prosveti.

Danas je Bošković najstariji aktivan trener u državi, učitelj je mladim rukometašicama ŽRK Vlasotince i, kako sam kaže, ne zna do kada će to trajati, ali sigurno dok ga služi zdravlje.

„Done“ je rođen 5. maja1944. godine u Vlasotincu. Osnovnu školu je završio u rodnom gradu, a Gimnaziju u Leskovcu. Završio fakultet za fizičku kulturu u Beogradu. Živi u Vlasotincu i trener je ženske rukometne ekipe.

P.S.

Ovaj sadržaj InfoDeska deo je projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor