Muharem Bazdulj, novinar i pisac: „Kvadratni koren iz života“ 12. marta u LKC

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У Лесковачком културном центру, сутра, 12. марта 2019. године од 19 часова, биће одржано вече истакнутог књижевника, филозофа, новинара и  преводиоца Мухарема Баздуља под називом „Квадратни корен из живота – разговор о књизи и нечему још“.

Мухарем Баздуљ рођен је 1977. године у Травнику. Дипломирао и магистрирао на Филозофском факултету у Сарајеву енглески језик, енглеску и америчку књижевност. Књижевне и публицистичке текстове Мyхарем Баздуљ објављује у многим часописима и листовима у БиХ, Србији и региону. Књиге су му преведене и објављене на немачком, енглеском и пољском језику, а приче и есеји на још десетак језика. Објавио је седам романа, пет књига прича, три књиге колумни, две књиге есеја и једну књигу сонета.

Добитник две највише српске новинарске награде: Награде листа Данас “Станислав Саша Маринковић”, која се додељује за новинарску храброст и посебне домете у истраживачком и аналитичком новинарству, као и награде “Богдан Тирнанић“ Удружења новинара Србије, за најбољу колумну или коментар. Пре тога, 2013. године, добио је и награду Друштва новинара БиХ за “најбољег новинара у категорији тисканих медија“. Живи и ради у Србији од 2012. године и држављанин је Републике Србије.

Домаћин вечери је Драган Радовић, познати песник, књижевни критичар, уредник у ЛКЦ и главни и одговорни уредник часописа “Наше стварање”.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: