Glasnik Medija centar 016: Miloš Krstić producirao album o Fejatu Sejdiću

Loading

БОЈНИК – Поводом обележавања јубилеја – 60 година постојања Оркестра Фејата и Небојше Сејдића – недавно је кућа Југотон-Kроациjа Рекордс објавила двоструки албум “Blues Anthologies“ (“Блуз антолоџиз” -“Блуз антологија”) испуњен новим снимцима, али и компилацијом старих нумера. Kроз укупно 29 нумера може се пратити занимљива развојна линија славног оркестра, од традиционалниих ка врло модерним аранжманима са потпуно другачијом музичком поетиком, захваљујући разноликим “аутограмима“ Фејата, Зорана и Небојше Сејдића. Компакт диск се састоји из новог албума (9 песама) под називом “Блуз” и ремастеризованих и дигитализованих Фејатових снимака које је начинио за ову издавачку кућу под називом “Антологија”.

Јубиларни концерт поводом шест деценија од оснивања чувеног оркестра Фејата Сејдића, као и концертна промоција новог албума, (према речима продуцента Милоша Крстића) биће одржана највероватније у марту ове године у Kомбанк Дворани. Великим концертом ће уједно бити евоциране успомене на легендарног трубача и оснивача оркестра – Фејата Сејдића.

На концерту ће, уз подршку партнера из Југотона и Kомбанк Дворане, свирати и гости изненађења, истакнути музичари са којима је Фејат током своје каријере сарађивао, сви уједињени у жељи да се овом великом уметнику ода почаст на прави начин – преноси сајт Вести и огласи југа.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: