Glasnik Medija centar 016: Nenad Mitić, aforističar iz Leskovca, novi član BAK-a

Loading

LESKOVAC – Nenad Mitić, aforističar iz Leskovca, dobitnik nagrade Žak Konfino za 2018. godinu, izabran je za novog člana Aforističkog kluba “BAK”.

U Beogradu je 15. marta održana Jedanaesta redovna godišnja skupština Beogradskog aforističarskog kruga na kojoj su usvojeni izveštaji o radu između dve skupštine i plan i program aktivnosti za 2019. godinu, koje je podneo predsednik BAK-a dr Slobodan Simić. Simić je istakao da je BAK uspešno organizovao Satira fest, Novogodišnji satirikon, Festival satirične priče i konkurs za nagradu “Rade Jovanović”.

Dragutin Minić Karlo, predsednik žirija BAK-a za nagradu “Rade Jovanović” uručio je priznanje za najbolju knjigu aforizama u 2018. godini prof. dr Draganu Koprivici za delo “Etida u CG molu” i dr Slobodanu Simiću za zbirku “Rijaliti šou”.

U članstvo BAK-a primljeni su Marina Aristo Markovic iz Niša, Lela Milosavljević iz Užica, Željko Žele Jovanović iz Kragujevca, Nenad Mitić iz Leskovca, Nenad Maksimovic iz Grocke, Andžej Majevski (Andrzej Majewski) iz poljskog grada Vroclava, dok je počasni član postao Hristo Petreski iz Skoplja.Umesto Veselina Mišnića Larija, koji je zbog profesionalnih obaveza podneo ostavku na članstvo u Upravnom odboru BAK-a, izabran je Goran Radosavljević.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor