Glasnik Medija centar 016: Obeležen Svetski dan vode

Loading

LESKOVAC – Grad Leskovac je, u saradnji sa JKP “Vodovod” i Centrom za stručno usavršavanje u obrazovanju, danas obeležio Svetski dan voda najpre podelom razglednica sa motivima vode i porukama o očuvanju vode, koje su delila deca osnovnih leskovačkih škola, a nakon toga obilaskom akumulacije Barje, fabrike u Gorini i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu.

Učenici leskovačkih škola prisustovali su ovom obilasku i tom prilikom učili o velikoj vrednosti koju voda ima, o tome kako da je čuvaju i o radu fabrika, kao i akumulaciji Barje koja sve snabdeva vodom odličnog kvaliteta.

„Govoreći o Leskovcu, kada je u pitanju ova tema, neophodno je istaći to da ulažemo velike napore kako bismo svim našim stanovnicima omogućili adekvatno vodosnabdevanje. Od početka ove nedelje obišli smo dva mesta, Badince i Sejanicu, u kojima se izvode radovi koji će njihovim stanovnicima omogućiti da svoja domaćinstva povežu na gradsku vodovodnu mrežu i obezbede kvalitetno i kontinuirano snabdevanje vodom. Ukupna vrednost radova je 20,5 miliona. Do današnjeg dana, u prethodnih 6 godina izgradili smo 93,3 kilometra vodovodne mreže. Uložili smo preko 740 miliona dinara.

Leskovac, kao odgovornu lokalnu samoupravu, odlikuje to što ima jasnu misiju i cilj da svojim stanovnicima obezbedi sve adekvatne uslove za život. Konstantnim radom i trudom stremimo ka ostvarenju vizije da naš grad nama danas bude pogodan za život i rad, ali i da budućim generacijama bude kvalitetna osnova za nadogradnju“, kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Gradonačelnik Cvetanović zaključio je da “u jednoj kapljici vode ima više savršenstva nego u bilo kojoj mašini koju je osmislio čovek, zato čuvajmo ovo savršenstvo koje ima svoje pamćenje. Čuvajmo vodu i ona će to sigurno zapamtiti”.

„Ovogodišnji slogan svetskog dana vode “Voda za sve: ko god da ste Vi, gde god da ste, voda je Vaše ljudsko pravo” najbolje oslikava cilj da se dostupnost i održivo upravljanje vodama osigura za sve do 2030. godine – to znači da niko ne sme da bude zaboravljen“ , rekao je Branislav Stanković, direktor JKP „Vodovod“.

On je zaključio: „S obzirom na to da je voda iz JKP “Vodovod” jedina koja podleže svakodnevnoj kontroli, da nam zdravlje, pre svega, zavisi od unošenja higijenski ispravne vode za piće, moramo shvatiti njen značaj i napore preduzeća da potrošačima obezbedi zdravu pijaću vodu, jer ona nema alternative.“ – objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Leskovca.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor