Celonedeljna humanitarna akcija Episkopa niškog Arsenija siromašnim porodicama u Medveđi

Loading

MEDVEĐA – Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G.G. Arsenije juče se i lično priključio humanitarnoj akciji na teritoriji opštine Medveđa koja je započeta u ponedeljak 18. marta, u organizaciji Kola srpskih sestara iz Leskovca i Udruženja “Samo sloga Srbina spasava” iz Lebana.

U Medveđu je stigao kombi pun igračaka, odeće i slatkiša namenjenih deci, i kuhinjskog pribora za šest porodica koje je Vladika uručio – za četiri porodice u Medveđi, za jednu u selu Negosavlje, kao i za jednu u selu Stanušići. Deo ove humanitarne pomoći je obezbeđen zahvaljujući novčanoj donaciji učenika Gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša, a slatkiše su obezbedili veroučitelji Eparhije niške na čelu sa koordinatorom verske nastave Lazarom Pavlovićem.

Članice Kola srpskih sestara iz Leskovca obezbedile su u proteklih par meseci osam tona brašna kao osnove životne namirnice koja je takođe podeljena u okviru ovonedeljne akcije, a prikupljanje brašna je pomogla i škola “Kosta Stamenković” iz Leskovca.

U pratnji Njegovog Preosveštenstva, porodice je obišla i predsednica Kola srpskih sestara, gospođa Jelena Eraković, kao i doktorka Milica Timić, dečiji pedijatar iz Bujanovca, koja je obavila preventivne preglede i razgovore sa decom, od kojih su neka ometena u razvoju. Zajednički zaključak je da pomoć porodicama u ovom kraju ne može biti svedena na jednu humanitarnu akciju, već je potrebno da se ove delatnosti nastave.

Preosvećeni Vladika je razgovarao i sa predsednikom Opštine Medveđa dr Nebojšom Arsićem i direktorom Kulturnog centra Medveđa Nebojšom Jakšićem. Dogovoreno je da se u Kulturnom centru održi koncert Dečijeg hora “Branko” iz Niša, kao i gostovanje neke od predstava Pozorišta “Lutaka” iz Niša i da se tom prilikom uruče pokloni deci ovog kraja.

Ovonedeljnu akciju je pomogla i Vojska Srbije, obezbedivši terensko vozilo kojom je pomoć za samo nekoliko dana uručena skoro stotini porodica u pedesetak sela na teritoriji opštine Medveđa.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: