Medija centar Leskovac: U vreme NATO agresije život izgubilo 67 sugrađana i ranjeno dvadeset i dvoje

Loading

LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, danas je u svom kabinetu primio članove „Organizacije boraca veterana rata 1991-1999“. „Uoči dvadesetogodišnjice NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, danas smo ovde da odamo počast svim palim borcima koji su svoje živote izgubili u 78 dana neprekidnih napada na našu zemlju. U tom zločinu, čije se posledice osećaju i danas, život je izgubilo 67 naših sugrađana, a ranjena su devedeset dvojica”, rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da se danas evociraju teške i bolne uspomene, ali da se ne smeju zaboraviti oni koji su svoj život dali za odbranu zemlje.

„Nažalost, naš Leskovac, je dao veliki broj žrtava tokom ratova. Grad, njihovu žrtvu, hrabrost i borbu ne zaboravlja. Zato ćemo im se, na simboličan način, odužiti izradom spomenika „Česma palim borcima grada Leskovca u ratu od 1991. do 1999. godine“, istakao je Cvetanović zahvalio predsedniku Organizacije Dušanu Nikoliću i svim članovima koji na najbolji način pokušavaju da obezbede bolji i kvalitetni život svojim saborcima.

Dušan Nikolić je govorio o tome kako je Leskovac herojski grad, koji je u ratu imao 12.500 učesnika. Zahvalio se što je lokalna samouprava i gradonačelnik pokrenuo izgradnju spomenika, koji će porodicama palih boraca omogućiti da imaju mesto na kom će polgati vence za svoje najmilije. „Mi, kao boric, nismo branili sistem. Mi smo se odazvali pozivu otadžbine i dostojanstveno učestvovali u odbrani zemlje vođeni izrekom „Nema nazad, iza nas je Srbija“, kazao je Nikolić.

Miroslav Alilović, sekretar Organizacije, ukratko je predstavio njihov rad i rešavanje problema, pre svega statusa veterana rata u kojem pomaže lokalna samouprava, a takođe je istakao i dobru saradnju sa Ministarstvom za rad, boračka i socijalna pitanja u kojem apliciraju za veliki broj prokjekata. „Osnovni cilj organizacije je da pomaže borcima i porodicama palih boraca“, rekao je Alilović.

Gradonačelnik je na poklon od članova Organizacije dobio fotografiju iz perioda učestvovanja u ratnim sukobima.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor