Narodnа biblioteка „Desanka Maksimović“: Оdržano pesničko veče – Borina nedelja „Stihovi teku Vlasinom“

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – У Народној библиотеци „Десанка Максимовић“, синоћ, 25. марта, одржано је песничко вече – Борина недеља „Стихови теку Власином“.

Учествовали су:

  • Радомир Андрић, почасни председник Удружења књижевника Србије
  • Јеремије Лазаревић, песник;
  • Мирослав Цера Михаиловић, директор Књижевне заједнице „Борисав Станковић“;
  • Зоран Давинић, секретар Књижевне заједнице „Борисав Станковић“, адвокат и књижевник из Власотинца;

Домаћин вечери био је Срба Такић, директор Народне библиотеке, познати песник и уредник бројних књижевних издања завичајних стваралаца.

Вече је кратким говором отворио Срба Такић указујући на вредности ствалаштва Борисава Станковића, али и значај манифстације Борина недеља.

Стихове су казивали и читали песници Радомир Андрић и Јеремије Лазаревић, а о значају Књижевне заједнице „Борисав Станковић“  и „Бориној недељи“ беседили су Зоран Давинић и Мирослав Цера Михаиловић.

„Ове године обележавамо 30. годишњицу Књижевне заједнице „Борисав Станковић“, а „Борина недеља“ траје већ 53. годину“, казао је познати врањски песник Мирослав Цера Михаиловић, уредник Књижевне заједнице „Борисав Станковић“.

Овогодишња 53. „Борина недеља“ почела је 25. марта у Врању, а биће завршена у четвртак, 28. мара, у Лесковачком културном центру када ће о „Бориној недељи“ говорити Мирослав Цера Михаиловић, Драган Радовић, уредник у ЛКЦ и Данијела Костадиновић која ће представити „Магични реализам Слободана Џунића“.

Манифстацију „Борина недеља“ финансијски је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor