Medija centar 016: Osnovna škola “Bora Stanković” iz Vučja obeležila vek postojanja i rada

Loading

LESKOVAC, VUČJE – OŠ „Bora Stanković“ iz Vučja obeležila je jubilarni 100 rođendan svečanom akademijom. Direktor ove ustanove Miodrag Stojiljković upoznao je prisutne sa istorijatom škole istakavši, da iako je mala, ova obrazovna ustsnova ostvaruje zapažene rezultate – prenosi portal Dnevnik juga.

“Naša škola počela je sa radom davne 1919. u kući u Vučju, a 1957. godine je preseljena u danasnju zgradu. Škola okuplja decu iz vučijanskog kraja, ima ukupno 31 odeljenje sa 566 učenika. Iako je mala, ona niže sjajne uspehe i rezultate. Godine 1971. dobila je Oktobarsku nagradu, a 1979. i republičku za postignute rezultate. Izuzetna čast je biti na čelu jedne ovakve vaspitno obrazovne institucije, a siguran sam da najbolje godine za našu školu tek dolaze -istakao je ovom prilikom direktor Stojiljković.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović čestitao je jubilej kako kolektivu ove ustanove tako i učenicima uz želju da i dalje nižu sjajne rezultate. “Na samom početku zeleo bih da vam čestitam ovaj jubilej! Vek je vremenski period koji je vredan pažnje i poštovanja. Velika je čast biti deo svečanosti koja je organizovana ovim povodom. Obrazovanje i prosveta su našem gradu jedan od prioriteta. Ljudsko biće ne dostiže svoju punu visinu ukoliko nije obrazovano. Zato je naša obaveza da svim generacijama obezbedimo adekvatne uslove za obrazovanje i rad i da na taj način obezbedimo sigurnu budućnost našem gradu i našoj deci. Budžet za prosvetu za ovu godinu iznosi 635 miliona. U vašoj školi uređeno je dvorište, teren i postavljen je video nadzor za šta je izdvojeno 3 milona. Za rekonstrukciji spuštenih plafona izdvojeno je 4,2 milona dinara i uskoro se očekuje početak radova. Na kraju bih vam poručio da u nama uvek imate sigurnog partnera koji će uvek biti tu za vas”, rekao je gradonacelnik Cvetanović.
Učenicima, koji su postigli zapažene rezultate na okružnim takmičenjima, donatorima i prijateljima škole uručene su zahvalnice.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: