Medija centar 016: Medveđa bi trebalo da bude bolje snebdevena strujom

Loading

MEDVEĐA – Zbog učestalog nestanka struje u velikom broju mesnih zajednica u Medveđi, krajnji korisnici konstantno imaju prekide u napajanju električnom energijom. Tim povodom predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić održao je još jedan u nizu sastanaka sa predstavnicima EPS-a, kako bi problem što hitnije rešili.

Na sastanku ispred Elektroprivrede Srbije iz Leskovca prisustvovali su Miroslav Dočić, direktor ogranka EPS-a Leskovac i Žarko Đorđević, šef poslovnice u Medveđi.

Kako je područje opštine Medveđa prostorno veliko i mreža razgranata, šumovit je kraj a kuće razuđene, sve je to imalo za uticaja da dođe do ovog problema“, predočio je Žarko Đorđević. Kvarovi su proizrokovani uglavnom šumskim rastinjem koje nije posečeno ispod trasa dalekovoda, kao i čestim probojem visokonaponskih izolatora na delu trase gde ima dotrajalih drvenih stubova. S tim u vezi, raspisani su tenderi za naš okrug, pa se očekuje u skorije vreme i akcija čišćenja šumskog rastinja koje ometa niskonaponsku mrežu i dovodi do prekida u napajanju.

Sa predstavnicima EPS-a govorilo se o ugradnji rastavljača na dalekovodima i rekonstrukciji trafo-stanica tzv. kula. Za ovu godinu je predviđeno da se zameni četiri trafo-stanice, dve u Bučumetu, i po jedna u Medveđi i Negosavlju. Pored ovoga, bilo je reči i o drugoj liniji napajanja, tkz. prstenastom napajanju kojim bi se osiguralo snabdevanje opštine Medveđe električnom energijom. Izgradnja 35-kilovoltnog dalekovoda “Klajić – Sijarinska Banja” omogućilo bi Medveđi alternativno napajanje električnom energijom.

„To je strateški bitno za Medveđu, čime bi se taj drugi pravac, linija od Klajića ka Medveđi nastavila, i građani opštine Medveđa imali alternativno napajanje. Nadamo se da ćemo u ovoj godini imati stabilnu isporuku električne energije ka svim porodicama na teritoriji opštine Medveđa, i da će porodici Durković, u zaseoku Mamulovac u Staroj Banji, koja je na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom  biti priključena struja“, rekao je predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: