Medija centar 016: Završene ovogodišnje „Sednice“ 16. priredbom u Medveđi

Loading

МЕДВЕЂА -У духу традиције и очувања нематеријалне културне баштине житеља Горње Јабланице, од 1. фебруара 2019. године, Туристичка организација Општине Медвеђа организовала је „СЕДНИЦЕ“ (ПОСЕЛА). Циклус седница је започео 1. фебруара, седницом у Основној школи у Сијаринској Бањи, а шеснаеста, завршна седница, одржана је 30. марта 2019. године у просторији Основне школе “Горња Јабланица” у Медвеђи.

Седницу у Медвеђи отворио је Љубиша Ристић, директор ТО Медвеђа. Он се захвалио љубитељима народних игара ових крајева, који су пратили све одржане седнице, као и свим осталима који су помогли да ова, већ помало заборављена манифестација, заживи. Овом приликом Ристић је обећао да ће се, сваке наредне године почетком зимског распуста, екипа ТО Медвеђа дружити са становницима општине Медвеђа у новим серијалима седница. Присутне љубитеље посела поздравио је и др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

Директор Института за гусле и епску поезију из Београда Рашо Вучинић поклонио је Туристичкој организацији општине Медвеђа српске гусле, које ће користити млади гуслари полазници „школе гусала“ која је на иницијативу ТО Медвеђа, у фази формирања.

Пуна два месеца, сваког петка и суботе, екипа Туристичке организације општине Медвеђа имала је прилику да се дружи са љубитељима изворних песама и игара народа овог краја.

ТО Медвеђа се захваљује свим учесницима у програму, без којих седнице не би могле бити одржане, а то су: Миљан Токовић, Милован Милошевић, Филип Богдановић, Никола Пауновић, Радосав Додеровић, Божидар Ђикановић, Обрен Јововић, Илија Живковић, Јакша Јакшић, Радован Вуковић, Анастасија и Теодора Радовић, Гојко Златковић, Радуле Јовановић, Милутин Петрушић, Никола Мојсиловић, Културно-уметничко друштво „Разиграно коло – Вез“ и млади клавијатуриста Стефан Николић.

Такође, Туристичка организација је захвална председницима свих месних заједница у којима су одржане седнице, као и директорима основних школа, у чијим просторијама су седнице биле приређене. Наредног виђења је фебруара 2020. године.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor