OŠ “Siniša Janić” – Vlasotince: Učenici predmetne nastave vratili se 1. aprila u nove učionice

Loading

VLASOTINCE – .„Svi izvedeni radovi su na najvišem nivou, nakon tehničkog prijema i dobijene saglasnosti od nadležne službe, učenici predmetne nastave su se od 1. aprila vratili u svoje nove učionice. Istovremeno, sa okončanjem rekonstrukcije zgrade i školskog dvorištva započeli su radovi na izgradnji fiskulturne sale“, kaže Goran Mitić, direktor OŠ „Siniša Janić“.

Tehnički prijem izvedenih radova na rekonstrukciji školske zgrade Osnovne škole „Siniša Janić“ i dvorišta izvršen je, inače, 28. marta i posle su nastavljeni radovi na izgradnji fiskulturne sale koja će omogućiti učenicima dobre uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, a objekat će sa školskom zgradom predstavljati modernu ambijentalnu celinu. U toku su zemljani radovi. Izgradnja fiskulturne sale finansira se sredstvima opštine Vlasotince i Vlade Republike Republike Srbije.

„Radovi na izgradnji fiskulturne sale izvodi vlasotinačka firma Pionir. Rok za završetak je četiri meseca. Vrednost projekta je 71.267.000,00 dinara. Opština Vlasotince učestvuje sredstvima u iznosu od 47.743.000,00 dinara, a Vlada Republike Srbije ulaže 23.524.000,00 dinara. Realizacijom ovog projekta naša škola će dobiti objekat površine blizu 1.000 metara kvadratnih. Pored sportske sale po projektu je, na spratu objekta, predviđena i svečana sala, gde će se izvoditi razne školske manifestacije (priredbe, predstave, seminari i slično). Po projektu, između sportske sale i školske zgrade, predviđena je toplotna veza koja će povezivati ova dva objekta, koja će biti veoma značajna za učenike u zimskom periodu i tokom loših vremenskih uslova“, pojasnio je direktor Mitić.

Realizacija ovog projekta je još jedan primer dobre saradnje sa lokalnom samoupravom, a rukodstvo škole zahvaljuje se svim ljudima koji su dali nesebičan doprinos koji je omogućio da se projekat uradi u punom obimu, ističu u ovoj školi. Po rečima direktora Mitića, škola će nakon završetka izgradnje sale, biti otvorena za korišćenje, uz određene uslove, i za druge obrazovne ustanove, kao i za sportske organizacije.

Iako su učenici tokom ove školske godine radili van svoje škole, na do sada održanim opštinskim i regionalnim takmičenjima postigli su veoma dobre rezultate.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor