Narodna biblioteka „Desanka Maksimović“: Izložba “Život u sekiri Miloša Šarića” u Varvarinu

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – За узвратну посету варваринској библиотеци и своје представљање Народна библиотека из Власотинца одабрала је изложбу „Живот у секири“, Милоша Шарића.

„Пошто смо одласком у Варварин имали обавезу да вратимо изложбу Made In Србија,  Зорана Анђелковића Кеца, посетили смо овог уметника  у његовом атељеу, у селу Мрзеница.

Увече, на отварању наше изложбе у изложбеном простору  варваринске библиотеке били су присутни општински челници, са председником општине Војканом Павићем. Уз њих и велики број грађана“, каже Срба Такић, директорнародне библиотеке.

Директор библитеке Горан Ћеличанин није могао да не похвали повећано интересовање за гостовање Власотинчана: „Разлог томе, казао је он, вероватно лежи у чињеници  да наше две општине успешно сарађују и да су наше установе културе добар пример дугогодишње сарадње.“

Срба Такић, директор Народне библиотеке „Десанка Максимовић“  захвалио се на интересовању за њихов долазак и програм који су приредили.

Отварајући изложбу, Милош Шарић је објаснио откуд секира као стожерни предмет око којег се врти његово стваралаштво: „Секира симболизује човекову борбу са природом, његову тежњу за опстанком, очувањем дома и породице, али је и симбол тежње ка узвишеним циљевима да се постигне нешто лепше и боље.“

Пријатна атмосфера  вечери обогаћена је стиховима Славољуба Јовановића Кумане и Србе Такића.

Ово гостовање била је прилика да се договоре нова одредишта на којима ће наставити да траје „Живот у секири“. Обављени су разговори са представницима културних установа из Трстеника и Крушевца и тако ће докторски уметнички пројекат Милоша Шарића наставити своје успешно путешествије Србијом.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor