Jelena Milosavljević, učenice Gimnazije „Stevan Jakovljević“, ostvarila izuzetne rezultate iz biologije, književnosti  i sporta – želi da bude doktor medicine!

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Пише: Саша З. Станковић, професор – На недавно одржаном Окружном такмичењу из биологије Јелена Милосављевић, ученица 3/3 Гимназије „Стеван Јаковљевић“ из Власотинца, остварила је најбољи резултат у Јабланичком округу. Она је тако обезбедила пласман на Републичко такмичење у Београду, које ће се одржати  25. маја 2019. на Биолошком факултету.

Откуд твоје интересовање за биологију?

– Пошто желим да упишем медицински факултет, одлучила сам да се опробам на такмичењу из биологије. Наиме, први пут сам се такмичила из биологије још у петом разреду када сам на Окружном такмичењу освојила прво место са наставницом Марином Крстић, чије сам часове јако волела, тако да се тад и јавља моје интересовање за овај предмет. Ове године сам уз помоћ професора Константина Ђоковића опет вратила биологији. Самоуверено сам приступила градиву и резултат није изостао. Овај успех не би био могућ да није било несебичног залагања и огромног  животног и професионалног искуства мог професора, Константина – рекла је Јелена.

Да ли си била на још неком такмичењу ове године?

-Јесам. Слободно време проводим бавећи се атлетиком, тако да сам скоро освојила друго место на Окружном такмичењу у Лесковцу, у дисциплини скоку у вис. Част ми је што сам на скакачком митингу ,,Лављи скок” у Димитровграду упознала чувеног Драгутина Топића. Такође сам ове године дошла до окружног нивоа такмичења на Књижевној олимпијади. Од седмог разреда се такмичим у познавању књижевности, тако да су ми Сремски Карловици омиљено место, одмах после Власотинца. Свакако да књижевност остаје моја љубав, али због жеље да постанем докторка природне науке имаће приоритет – објаснила је своје планове Јелена Милосављевић.

Како објашњаваш своје свестрано образовање?

По природи сам радознала. Темеље мог образовања и васпитања су поставили још моји родитељи и учитељица Анка Крстић. Касније су ми на том путу помагали, пре свега, професори који су ме спремали за такмичења. Поред оних што сам поменула, издвојила бих професоре српског језика Биљану Милошевић  и Сашу Станковића, као и професорку историје Ивану Стојковић. Сви су они утицали да се формирам као радознала личност и зато сам им захвалана.  

%

За ГЛАСНИК – Медија центар 016, своје мишљење о Јелени Милосављевић изнео је професор биологије Константин Ђоковић: „Јелена је права гимназијалка, она једноставно упија знање. Верујем да ће уписати медицину и постати врсни доктор. Током својих скоро четрдесет година рад са гимназијалцима, припремио сам за упис стотинак данашњих лекара. Они лече људе на само у Србији, већ широм планете. Готово сам сигуран да ће и Јелена постати једна од њих. С обиром да наредне године идем у пензију, она је последњи ученик кога сам водим на такмичење. Желим јој пуно успеха и у животу и раду.    

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: