Medija centar 016: Nacionalno takmičenje „Najbolje tehnološke inovacija“

Loading

LESKOVAC – U sali skupštine Grada Leskovca održana je promocija nacionalnog takmičenja „Najbolja tehnološka inovacija“ koje organizuje tim sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu.

„Promene u okruženju, u kome egzistiraju savremena preduzeća, su sve turbulentnije i suštinski različitije u poređenju na prošlost. Takve promene imaju za rezultat sve veći pritisak na preduzeća da promene razmišljanja na koji način će poslovati i konkurisati u izmenjenim uslovima poslovanja. Takmičenje „Najbolja tehnološka inovacija“ ima za cilj da podstakne stanovništvo našeg grada da u što većoj meri stvara inovacije. Upravo zato Grad Leskovac pruža podršku u promociji ovog takmičenja koje doprinosi lokalnom razvoju”,  kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, koji je pozdravio sve na početku ovog događaja.

„Do sada je učestvovalo preko 8500 učesnika, a među finalistima su se našli i mladi inovatori iz Leskovca, što pokazuje da Leskovac ima potencijala koje treba podržati. Zahvaljujući takmičenju, osnovano je više od 85 novih preduzeća i pripremljeno više od 1400 biznis planova. Nadamo se da će u budućnosti nekoliko takvih preduzeća otpočeti svoje poslovanje i u Leskovcu. Saradnja i umrežavanje relevantnih subjekata veoma su važni u uvođenju inovacija“ , dodao je gradonačelnik Cvetanović.

Nakon gradonačelnika, prisutnima se obratio prof. dr Dragan Povrenović, koordinator ovog takmičenja: „Meni je posebno zadovoljstvo što ovde ponovo, u ovoj sali, imam priliku da se obratim svim ljudima u Leskovcu koji razumeju šta je to inovacija, šta je to želja da nešto zajedno stvorimo, da, pre svega, ohrabrimo ljude koji su spremni i voljni da nešto novo naprave, da ih podstaknemo da kroz razvoj inovacija stvaraju nove proizvode koji su konkurentni i na domaćem, ali i na svetskom tržištu, da povezujemo i domaće resurse, prirodne resurse, naše ljude u Srbiji sa ljudima u dijaspori. Naš cilj je da pokažemo, pre svega, mladim ljudima da, ukoliko su obrazovani, kreativni, i ukoliko su uporni imaju šansu i da u Srbiji stvaraju kvalitetno.“

On je istakao da je je za prijavu potrebna inovacija ili ideja, zatim tim od najmanje 3 člana, i da se prijave do 30. aprila na sajt – www.inovacija.org.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: