Vlasotince: Saša Z. Stanković, profesor, pisac i publicista, gost emisije „Beograd za početnike“

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Саша З. Станковић, познати писац и публициста, професор Гимназије “Стеван Јаковљевић“, чији је рад опширно представљен у двотомној студији – хрестоматији новинара Данила Коцића „Лесковачки писци – трагови и трагања“ биће гост новог издања емисије „Београд за почетнике“.

У најави ове емисије се каже: „Ново издање емисије “Београд за почетнике / нецензурисано” и то уживо – среда 24. април у “Галерији `73” у 19:00 часова. Гост емисије је Саша З. Станковић, професор књижевности у Гимназији „Стеван Јаковљевић“ у Власотинцу.

Како је могуће да је први модерни градоначелник Београда, захваљујући којем је Београд између два рата добио неке од својих највећих симбола, остао заборављен? 
Најуспешнији београдски градоначелник за чијег је мандата српска престоница добила неке од својих симбола (спремите се, листа је подугачка): Панчевачки мост, Зоолошки врт, Београдски сајам, темеље Храма Светог Саве, трамвајску везу Земуна са Београдом, Вуков споменик, Главну пошту, стару ВМА, десетак нових основних и средњих школа, Градску поликлинику, Поликлинику за кожне и венеричне болести, Дом дечје заштите у Звечанској, остао је већини Београђана непознат. 
Гост трибине и предавач је Саша Станковић, аутор монографије о Влади Илићу, који већ 10 година проучава живот и дело првог модерног градоначелника Београда. За мање од две године књига има три издања, а управо теку припреме за снимање документарог филма о Влади Илићу уз подршку Града Београда.

Саша Станковић је професор књижевности у Власотиначкој гимназији, и долази због трибине из Власотинаца, родног места Владе Илића. Трибину води Смиљана Попов, ауторка емисије “Београд за почетнике” ТВ Студио Б. Улаз је слободан.“

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: