Medveđa: Priprema zajedničkih koncepata projekata na Međunarodnoj radionici u Skoplju

Loading

МЕДВЕЂА – Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа организовао је дводневну међународну радионицу за идентификацију и припрему заједничких концепта пројеката за приступ развојним средствима ЕУ. Радионица је одржана 11. и 12. априла 2019. године у хотелу Русија – Скопље.

Догађај је организован у оквиру активности на пројекту „Партнерство и изградња капацитета пут до одрживог развоја“ који суфинансира Развојна агенција Србије (РАС) у оквиру Програма за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу.

Испред општине Медвеђа, учешће на радионици узели су председник општине Медвеђа др Небојша Арсић и Марко Пејић, испред локалне самоуправе Медвеђа.

Циљ догађаја је окупљање чланова мреже градова и општина Јабланичког и Пчињског округа из Србије и општина северозападног региона и региона Скопља из Северене Македоније, као и да би направили конкретне кораке у идентификацији и припреми заједничких концепата пројеката за приступ развојним средствима ЕУ.

Учесници радионице су могли да препознају заједничке потребе, заједничке проблеме а програм прекограничне сарадње је шанса за њихово решавање све у циљу бољег живота грађана са обе старне границе – наводи су у саопштењу Информативне службе СО Медвеђа.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor